Verzendzakken Action & meer Budget Keuzes

5 mins read
woman in white shirt using smartphone

Misschien ben je na al die jaren dan toch echt je eigen onderneming gestart. Hoe leuk is het dat je nu iets verkoopt waar je al tijden aan hebt gewerkt. Een kledingstuk, een notitieboek, sieraden of een roman… You name it en je hebt het misschien wel gedaan. Hoe dan ook heb je wel iets nodig om je product in op te sturen. En gezien het leven + je hele onderneming niet gratis is, begrijpen we dat je, indien mogelijk, zou willen besparen op je verzendingen.

Natuurlijk wil je niet dat je producten kapot aankomen, maar tot op zekere hoogte kan je zeker wel goedkopere varianten van verzendproducten aanschaffen. We hebben dit allemaal voor je uitgezocht en presenteren dat nu voor je in dit artikel. Lees: een blog voor budget varianten van verzendzakken, te koop bij verschillende winkels. We beginnen bij de Action.

Verzendzakken Action

Oke, misschien beginnen we met iets waar je niet helemaal naar op zoek bent. We vertelden je namelijk over verzendzakken, maar in het geval van de Action zouden we je dan meteen moeten teleurstellen. En daar houden we niet van. We hebben dus geen verzendzakken gevonden en bieden je een alternatief. Voor veel items zal dit namelijk ook al erg aantrekkelijk zijn om aan te schaffen.

Office Essentials luchtkussenenveloppen

Prijs: €0,99
Grootte: 20 x 27,5 cm

Een luchtkussenenvelop is eigenlijk een fancy benaming voor een envelop met aan de binnenkant bubbeltjesplastic. Deze bubbeltjes beschermen het product in de envelop tegen beschadigingen. Verstuur je bijvoorbeeld een boek, dan kan dit zeker al een goede optie zijn om je product in te verzenden. Als je het ons vraagt zelfs veel beter dan dat je met een verzendzak een boek gaat verzenden. In ieder geval krijg je voor een euro al vijf van deze zakken. Voor tien euro, zit je al op 50 van deze makkers. Een écht koopje dus, ook omdat het is gemaakt van FSC®-gecertificeerd papier. Ben je zelfs nog duurzaam bezig, gaaf he?

Klik hier om de verzendenvelop te bekijken

Office Essentials luchtkussenenveloppen A4

Prijs: €0,95
Grootte: A4

Als je denkt dat dit een goedkopere variant is van degene die we hierboven beschreven, moeten we je helaas teleurstellen. De luchtkussenenveloppen komen nu namelijk in drievoud en de snelle rekenaars onder ons hebben dan al lang bedacht dat je dan op een hogere stukprijs uitkomt. Geen probleem natuurlijk, als je het geld ervoor over hebt. Bovendien is deze van nog net wat hogere kwaliteit en zal het papier een stukje dikker en steviger zijn. Dat de pakketjes in het postsorteerbedrijf nog weleens door de lucht vliegen, zal nu een minder groot probleem opleveren. En oh ja, wist je trouwens dat de envelop een kleefstrip heeft? Hier kan je dus de envelop zonder je eigen speeksel mee dichtplakken.

Klik hier om de verzendenvelop te bekijken

Andere budget keuzes

Zoals beloofd gaan we nu dan echt verder op de verzendzakken, zoals je deze waarschijnlijk had verwacht aan te treffen. Lees gauw verder om te ontdekken welke zakken we allemaal voor je hebben geselecteerd.

Verzendzakken Sendee

Prijs: €25,95
Aantal stuks: 50 stuks
Grootte: 60x45cm

We denken, we zetten er maar meteen het aantal stuks bij, want anders schrik je je wezenloos van de prijs. Gelukkig zijn het er dus maar liefst 50 en betaal je een ruimte 50 cent per zak. Inderdaad wat duurder dan een verzendenvelop, echter zal je je moeten realiseren dat het niet gratis is. Dit is wel degelijk een soort budget variant. Maar goed, we gaan gauw over tot de orde van de dag. De reden waarom we deze verzendzakken voor je hebben geselecteerd, is onder ander omdat ze erg goede recensies hebben. Het zijn in principe verzendzakken voor kleding, dus ook als je je eigen kledingkast gaat verkopen, zijn dit fantastische dingen om het in te vervoeren. De grootte is goed voor van allerlei kledingstukken en bovendien zit de zak niet in één keer vol. Verder is de zak duurzaam, 100% recycleerbaar en volledig waterdicht én is er een speciaal zakje om het verzendlabel in te schuiven.

Klik hier om de verzendzakken te bekijken

Verzendzakken Merkloos

Prijs: €11,15
Aantal stuks: 50 stuks
Grootte: 32 x 42 cm

Ja ja, we hoorden het je net al denken. Het kan zeker nog goedkoper en dat klopt, wanneer je bijvoorbeeld naar deze verzendzakken kijkt. Echter moet je je bedenken dat deze zakken een stuk kleiner zijn en niet uitgerust met zo’n handig vakje waar je het verzendlabel in stopt. Dus, de prijs zegt soms ook wat over bepaalde features van producten. Anyway, ook met deze zakken zal je goed vooruit komen. Zo is de zak uitgerust met een permanente kleefsluiting aan de bovenkant. Het voordeel hiervan is, is dat de zak niet kan worden geopend, zonder deze kapot te maken. Dat geeft een veilig gevoel, maar voor een eventuele retour is dat dan wat minder handig. In ieder geval zijn veel mensen razend enthousiast over deze merkloze zakken en zouden wij zeggen: koopje!

Klik hier om de verzendzakken te bekijken

Verzendzakken G&F Verpakkingen

Prijs: €9,99
Aantal stuks: 50 stuks
Grootte: 26 x 35 cm

Als we de merknaam horen, denken we eerlijk gezegd eerder aan ‘groente en fruit-verpakkingen’. Maar ja, die vervoer je voor zover wij weten niet in een verzendzak. En dus laten we het maar gewoon aan jou met wat je met de verzendzak gaat doen. In ieder geval is deze zak ook weer prima geprijsd, al is hij nog kleiner dan degene die we hiervoor hebben besproken. Het gaat nu om een formaat dat iets groter is dan een A4. Overigens verkoopt dit merk ook grotere maten, dus als het je daar om gaat, hoef je je geen zorgen te maken. Het ‘unieke’ aan deze zakken is dat ze zijn gemaakt van COEX. Dit is een sterk folie met een dikte van 70 micron. Verder bevat het meerdere, positieve eigenschappen, waaronder het afstoten van water.

Klik hier om de verzendzakken te bekijken

Verzendzakken Merkloos

Prijs: €16,00
Aantal stuks: 50 stuks
Grootte: 24,5 x 30 cm (A4)

In principe krijg je voor die 16 euro vijftig geweldige zakken. Maar, als je besluit er 100 te kopen, ben je eigenlijk goedkoper uit. Dit merk werkt namelijk met een soort ‘bulkkorting’, waarbij geldt dat je bij twee keer het product maar €28,80 betaalt in plaats van €32,00. Nou ja, je moet het soms in de kleine dingen zoeken. De prijs is overigens niet per se de reden waarom we deze verzendzakken uitlichten. Het is namelijk zo dat de verzendzakken in een geweldig leuke, roze kleur komen, inclusief printje. Veel saaier dan dat witte wat we hiervoor eigenlijk alleen maar hebben gezien. Mocht zo’n kleur dus bij je bedrijf passen, dan zouden we zeggen om hier in te gaan investeren. Je verpakking is nog steeds reclame maken voor jezelf.

Klik hier om de verzendzakken te bekijken

Koopgids verzendzakken

Poeh, er is zó veel keuze. Wat is nou handig om voor te kiezen? Nou, misschien is het mogelijk een keuze te maken aan de hand van de volgende punten. De punten die we hebben vermeld in onze beknopte koopgids?

 1. Materiaal
  Verzendzakken zijn meestal gemaakt van plastic (polyethyleen) of papier. Kies het materiaal dat het beste past bij de aard van de producten die je verzendt. Plastic zakken zijn over het algemeen waterdicht en scheurbestendig, terwijl papieren zakken milieuvriendelijker zijn.
 2. Formaat en afmetingen
  Meet de producten die je wilt verzenden en kies verzendzakken die groot genoeg zijn om ze veilig te bevatten.
 3. Dikte en sterkte
  De dikte van verzendzakken wordt meestal uitgedrukt in micron of mil. Dikkere zakken zijn over het algemeen sterker en bieden meer bescherming voor je producten.
 4. Bedrukking en branding
  Overweeg of je je verzendzakken wilt bedrukken met je bedrijfsnaam, logo of andere brandingselementen. Dit kan helpen bij het promoten van je merk en het herkenbaar maken van je pakketten.
 5. Waterbestendigheid
  Als je kwetsbare producten verzendt die gevoelig zijn voor vocht, kies dan voor waterbestendige verzendzakken om te voorkomen dat de inhoud wordt beschadigd. (De plastic variant, dus.)
 6. Milieu
  Als duurzaamheid belangrijk voor je is, overweeg dan om recyclebare of biologisch afbreekbare verzendzakken te gebruiken om je ecologische voetafdruk te verminderen.
 7. Aantal en prijs
  Vergelijk prijzen van verschillende leveranciers en kies verzendzakken die binnen je budget passen. Houd rekening met het aantal zakken dat je nodig hebt en koop in bulk om kosten te besparen.

We hopen dat je nu helemaal bent voorbereid om aan de slag te gaan met je verzendzakken (nadat je ze hebt aangeschaft, natuurlijk). Veel succes met je onderneming of particuliere verkoop!

Latest from Blog