Tamara Elbaz: vermogen, leeftijd, afkomst, vroeger en meer

woman in black leather jacket wearing black sunglasses

In het tweede seizoen van The Real Housewives of Amsterdam verdween Sheila, maar kwam er een een bijzondere ‘housewive’ voor terug. Niemand minder dan Tamara Elbaz werd door een aantal andere deelnemers voorgedragen om mee te doen. In dit seizoen kon dat inderdaad ook, omdat ze na het uitgaan van een 11-jarige relatie weer terug naar Nederland verhuisde.

Anyway, meedoen aan het programma kan je niet zomaar. Daarvoor dien je toch wel degelijk uit een bepaald milieu te komen en kan je het je permitteren om van allerlei luxe dingen te doen en te kopen. We zijn dus benieuwd naar de vrouw die achter dit programma schuilt. Dus, wat ze doet, waar ze vandaan komt, wat haar vermogen is en nog veel meer interessante informatie. Scroll je gauw verder?

Van arm naar rijk

Dus, een vrouw uit de high society van Amsterdam dus. Daar komt je niet zo maar terecht, of wel soms? Nou, in het geval van Elbaz is het antwoord daarop volmondig nee. Ze heeft niet het privilege gehad van een rijke familie en heeft alles zelf moeten bereiken. Aan de hand van haar verleden en haar afkomst, zullen we hier het een en ander over uitleggen.

Afkomst en vroeger

Tamara is het tweede kind uit een gezin van vijf. Haar oudere zus werd in Israel geboren, zijzelf en haar jongere broertje in… Volendam. De vader van Elbaz is namelijk van Marokkaans-Joodse afkomst, haar moeder is een Volendamse. Nadat de twee in Israel verliefd werden, verhuisden ze na een tijdje naar Volendam.

Gezien Elbaz een buitenlands uiterlijk had, werd ze in haar jeugd helaas veel gepest. Ze was het enige ‘donkere meisje’ en past er voor veel leeftijdsgenootjes simpelweg niet tussen. Toen ze ervoor koos om modellenwerk te doen, iets wat ook niet echt gangbaar is in Volendam, was het al helemaal niet meer zo fantastisch. Hoe dan ook zette ze door een koos ze haar eigen pad.

Op een gegeven moment verhuisd ze naar de ‘grote stad’ (Amsterdam) om daar verder te werken met haar carrière. Echter bleek het modellenwerk, een studie aan de UvA (Universiteit van Amsterdam) en het runnen van een pr-bureau niet helemaal de beste combinatie te zijn. Ze focust zich nog een redelijke tijd op het modellenwerk, maar vindt daarna een gat in de markt in de verkoop van een fitheidsapparaat. In dezelfde periode leert ze overigens ook een aantal van de andere huidige Housewives kennen, waaronder Maria.

Modemeisjes met een missie

Maria Tailor ziet wel iets in Elbaz en besluit haar te vragen om deel te nemen aan het programma ‘Modemeisjes met een missie’. Elbaz raakt op den duur wat bekender bij het Nederlandse publiek en ontvangt veel sympathie voor haar zijn. Echter is er daarna niet heel veel meer op de Nederlandse telvisie van haar te zien.

Leeftijd en relatie

In 2024 wordt Elbaz alweer 42 jaar, maar dat is niet aan haar te zien. Hoewel ze er geen geheim van maakt dat ze nog weleens hier en daar een spuitje laat zetten, ziet ze eruit alsof ze nog minstens tien jaar jonger is. Er zijn dan ook veel mensen die haar als erg aantrekkelijk zouden beschouwen. Voor langere tijd hadden alle aanbidders geen kans. Zo was Elbaz namelijk maar liefst 11 jaar samen met partner Hans, met wie ze overigens ook haar zoontje Alexander kreeg. Helaas postte Elbaz in begin 2023 dat het stel uit elkaar was. Sindsdien woont ze dan ook weer in Nederland en kreeg ze de kans mee te doen met RHOAMS. Maar goed, het doet ons wel een beetje aan het denken zetten met wat Elbaz nog meer in het leven doet. Of zou ze een full time moeder zijn?

Een zoetsappige podcast en gezondheidsbedrijf

Nou, nee. Elbaz is geen full time moeder. Zo is ze CEO van Mr. and Mrs. Green. Dit bedrijf verkoopt gezonde supplementen zonder kunstmatige stoffen erin verwerkt. Ze slikt ze overigens ook zelf als onderdeel van haar ‘oerdieet’ (al waren er toen natuurlijk nog geen supllemtnen. Daarnaast heeft ze sinds enige tijd ook de ‘No Filter podcast’. Hierin gaan Fawry not Sawry, Maria Tailor en Tamara Elbaz met elkaar in gesprek over van allerlei onderwerpen. Echter nemen ze hier geen blad voor de mond, wat af en toe leidt tot, tja, in onze mening wat ongemakkelijke momenten.

Zo spraken ze over het uiterlijk van Sophie Hilbrand alsof ze al een tijd lang overleden zou zijn. Hier nodigde Sophie hen natuurlijk uit voor haar talkshow op televisie, waarin ze het onderwerp over ‘ouder worden’ en ‘schoonheid’ uitvoerig besproken. Wat ons betreft erg goed, want deze dames lieten met dit soort opmerkingen heel veel vrouwen doen twijfelen over hun uiterlijk. Alsof een rimpel per definitie lelijk is en een puistje er niet mag zijn. Overigens is Sophie op haar beurt ook te gast geweest in de podcast van de heer en de twee dames.

De toekomst

Als we het allemaal goed hebben begrepen, kunnen we je vermelden dat Tamara in seizoen 3 van The Real Housewives of Amsterdam weer gewoon te zien is. We zijn allemaal op de hoogte van de wat botsende relatie met Susanna en Djamilla en zijn eigenlijk wel weer nieuwsgierig naar de juice die dat oplevert. Het is en blijft tenslotte een reality programma. En, je kiest er zelf voor om daar aan mee te doen.

Vermogen

Om te blijven meedoen, moet ze zich wel in de kringen van de high society blijven bewegen. Je kan wel verwachten dat daar ook een bepaald vermogen bij hoort. Helaas hebben we geen idee van wat het vermogen van Elbaz zou kunnen zijn. Wellicht kwam een deel van haar vermogen wel van haar ex-man en heeft ze dat nu niet meer. Enfin, het maakt ons ook eigenlijk niet heel veel uit. Voor nu hopen we dat je het leuk vond om deze blog te lezen en zien we je graag weer terug bij een nieuwe onderneemster!

Wellicht ook interessant