Susanna Klibansky: vermogen, leeftijd, vroeger en bedrijven

Als je al meer blogs op onze website hebt lezen, merk je meteen dat je zo van de ene in de andere Real Housewive of Amsterdam valt. Waar vorige keren onder andere Maria Tailor en Tamara Elbaz aanbod kwamen, gaan we het nu hebben over een vrouw met wie het toevallig met deze twee vrouwen niet zo goed boterde: Susanna Klibansky.

Of het nu botert of niet, we zullen het onder andere hebben over het vermogen van Klibansky, haar leeftijd, haar werkzaamheden en nog veel meer. Mocht je benieuwd zijn, dan nodigen we je graag uit om lekker verder te lezen. Pak er een kopje thee bij en geniet wat van alles wat deze onderneemster voor je in petto heeft.

Wie is Susanna Klibansky?

Klibansky? Is dan niet die..? Kunstenaar, ja. Anders dan je misschien doet vermoeden, is Susanna van origine geen Klibansky. Wel is ze getrouwd met Louis Klibansky, de broer van wereldberoemde kunstenaar Joseph Klibanksy. Al bijna 1,5 decennia werkt ze samen met haar zwager, maar ook jij ka wel begrijpen dat ze daar niet zomaar is gekomen.

Goed, Klibansky rondde allereerst het gymnasium af op een middelbare scholen Hilversum. Daarna volgde ze een bachelor in Communicatiewetenschappen aan de UvA, waarop nog een master in Business and Marketing Strategy volgde. Met andere woorden, zeggen dat ze de baan heeft die ze heeft, alleen maar omdat ze familie is, is wat voorbarig om te zeggen. Ze heeft ‘gewoon’ een opleiding gevolgd en met succes.

Een set bedrijven in de kunst

Voordat Klibansky terecht kwam bij het bedrijf van Joseph Klibansky, deed ze ervaring op in verschillende vakgebieden. Zo was ze een aantal jaar Sales & Marketing Director en heeft ze door de jaren heen twee ‘galleries‘ overgenomen, eentje in Amsterdam en de ander in Venetië.

Maar goed, naast die twee escapades waar ze ongetwijfeld ook erg druk mee zal zijn, is ze sinds 2009 ook Agent & Art Dealer bij Joseph Klibansky Art, waar ze zich met name buigt over hedendaagse kunst en fotografie. Zo is te lezen op haar LinkedIn, in elk geval. Veel mensen zullen haar omschrijven als een hardwerkende vrouw, die ervoor zorgt dat ze haar eigen boontjes dopt en kan leven in de luxe, wat onder andere te zien is in RHOAMS.

Vroeger en nu

Voor een hele lange tijd focuste Klibansky zich veelal op haar werk. Ze is al meer dan twintig jaar samen met de broer van Joseph Klibansky, dus heeft eigenlijk al vanaf het begin af aan gezien hoe haar zwager steeds succesvoller werd. Hartstikke leuk natuurlijk, maar draait het hele leven dan alleen maar om werk? Nou, nee. Zo is deze prachtige vrouw in de tussentijd ook maar liefst twee keer moeder geworden, van dochters Coco-Claîre en Cato-Colette.

Het zijn ontzettend leuke meisjes om te zien, die nu overigens jonge tieners zijn. Het is mooi om te zien dat er in een druk leven als die van Klibanksy, ook nog genoeg ruimte uitgaat naar haar gezin. Aan de andere kant leerde ze haar meisjes ook al vroeg de kneepjes van het vak. Zo zijn ze opgevoed met bepaalde etiquettes, weten ze exact hoe ze zich waar en bij wie moeten gedragen. Een voorbeeld daarvan was goed te zien in het tweede seizoen van RHOAMS.

Gestopt met RHOAMS

Over The Real Housewives of Amsterdam gesproken, in het begin van 2024 werd bekend dat Susanna Klibansky niet meer in deze realityserie over de high society van ons land, terugkomt. Zo bleek Klibanksy niet echt trots ze zijn op wat ze heeft neergezet en werd er veel te weinig laten zien van wat ze echt kan en waar haar talenten in haar werk ligt. Daarentegen werd in de serie, wat wij als kijkers natuurlijk geweldig vinden, veel ingezoomd op conflicten die de dames met elkaar hadden. Ook Klibansky nam soms geen blad voor de mond en was erg duidelijk wat ze van bepaalde situaties vond.

Vermogen

Goed, als je met je zwager een mega populair bedrijf runt, dan schuift dat ongetwijfeld ook wel iets. Naast het feit dat ze kunst verkopen, lenen ze het ook uit en komen op de mooiste plekken op aarde. Op de website van Klibansky kan je gewoon zien wat heel veel stukken kosten, maar wat ze er nu precies mee verdienen, weet natuurlijk niemand. Bovendien zullen ze ook genoeg onkosten maken, waardoor de winst altijd kleiner is dan de omzet, als je begrijpt wat we bedoelen. Laten we het erop houden dat het ongetwijfeld genoeg is en dat Klibansky en haar gezin niet elke cent hoeven om te draaien om de maand door te komen. Overigens is het bedrijf waarvoor ze werkt niet altijd even positief in het nieuws gekomen. Kijk maar eens naar onderstaande aflevering uit 2023:

Wat is eigenlijk de leeftijd van Susanna?

En oh ja, voordat we de blog afsluiten zullen we je nog even informeren over de leeftijd van Susanna. Want, ze ziet er misschien uit alsof ze net dertig is, in de realiteit is dat alles behalve waarheid. Tenminste, ze is in 1984 geboren, wat betekent dat ze in dit jaar, 2024, alweer 40 jaar wordt. Ach, wat ons betreft een prima leeftijd. Het staat haar in elk geval goed.

And with that answer to your question, sluiten we deze blog af. Op naar veel Susanna Klibanksy in de toekomst, want wij zijn stiekem eigenlijk wel fan van haar. Jij ook?

Wellicht ook interessant