Stappen naar succes: elektrische machines voor slimme onderneemsters

brown and black motorcycle near board

De toekomst staat voor de deur en het is vast en zeker geen verrassing, maar de toekomst is duurzaam. En als we het hebben over duurzaamheid in de bouw dan hebben we het al snel over diesel versus elektriciteit als brandstof voor onze geliefde bouwmachines. Het is natuurlijk al lang bekend dat diesel niet bepaald duurzaam is. Diesel auto’s worden vervangen door elektrische auto’s en de diesel veegmachine wordt vervangen door de elektrische veegmachine. Verandering en ontwikkeling hoort bij het ondernemen en als onderneemster is het belangrijk dat je een oogje op de markt houdt en met de belangrijke ontwikkelingen meegaat. Als je dat niet doet, dan eindig je zoals een V&D en dat wil je natuurlijk niet hebben. Dus wat zijn nou de stappen naar succes voor onderneemsters in de bouw? Je leest het hier! 

Ga mee met duurzaamheid  

Op dit moment zou je nog kunnen zeggen dat duurzaamheid een keuze is, maar dat wordt ieder jaar minder waar. De overheid komt telkens met nieuwe regels en vereisten om bepaalde milieudoelstellingen te kunnen behalen. We rijden maar 100 kilometer per uur overdag, we mogen in de toekomst al geen diesel of benzine auto’s meer kopen en zo komen er elk jaar nieuwe regels bij. Het is natuurlijk een kwestie van tijd voordat de bouwsector ook flink op de schop gaat. Als je echt klaar wil zijn voor de toekomst, dan is goede voorbereiding gewoon essentieel. Door je vast te verdiepen in de potentiële toekomst, kun je sneller handelen en zo je bedrijf beschermen. 

Elektrisch versus diesel 

Zoals gezegd, het is geen nieuws dat diesel niet duurzaam is. Je merkt het ook aan de dieselprijzen, deze stijgen elk jaar weer en het is maar afwachten hoe dit zich verder gaat ontwikkelen in de toekomst. Fossiele brandstoffen raken gewoon op en minder aanbod betekent een hogere prijs. Maar als je al die jaren gebruik hebt gemaakt van diesel, dan ben je wellicht een beetje sceptisch over een overstap naar elektrische heftrucks. Maar het is echt zo dat overstappen naar elektriciteit niet alleen beter is voor het milieu, maar ook zeker voor je bedrijf. Elektrische bouwmachines kosten namelijk minder energie, minder onderhoud en zorgen voor minder geluidsoverlast. Dit scheelt kosten, klagende klanten en omwonenden en het geeft je ook nog eens een voordeel tegenover de concurrentie. Het is dus echt niet zo dat duurzaamheid alleen maar geld kost en niets oplevert. Doe je voordeel met duurzaamheid en ervaar het zelf! 

Wellicht ook interessant