Olcay Gulsen: vermogen, afgevallen en meer feiten

white-petaled flowers on top of conceleaer

Een voorbeeld van een onderneemster in hart en nieren is Olcay Gulsen. Deze modeontwerper en ondernemer is bekend als de oprichter van het merk SuperTrash en nog vele andere ondernemingen. Hoewel niet altijd alles van een leien dakje is gelopen en ze ook niet altijd even positief in het nieuws is gekomen, heeft ze het vermogen om het weer naar wat positiefs te draaien.

In deze blog zullen in ieder geval kijken naar het leven van Olcay Gulsen op een semi-objectieve manier. Het is dus niet dat we haar juist de helemaal de hemel in prijzen of haar ‘zwart proberen te maken’, maar gewoon hoe het is. Lees over haar vermogen, over tijden waarin er veel aandacht werd gevestigd op haar gewicht en nog meer feiten.

Het begin van haar carrière

Gulsen werd geboren in 1980 in de onderste helft van ons land. Ze heeft weleens aangegeven dat haar jeugd niet echt fantastisch was. In deze tijd ontdekte ze overigens wel haar voorliefde voor mode en ze wist dat ook al gauw dat ze daar iets mee wilde doen. Na het afronden van haar studie koos ze niet voor een ‘reguliere’ baan, maar werd ze eigen baas. Met andere woorden, haar eerste kledingmerk werd opgericht.

Een aantal jaar later kreeg ze de mogelijkheid het modemerk SuperTrash over te nemen. Hoewel ze dit wist te brengen tot een internationaal succes, bleek het later wel anders. Zo bleek dat Gulsen weleens de waarheid naar haar eigen hand zette. Dat gebeurde middels verfraaide leugens en iets wat mensen zouden classificeren als ‘je kop in het zand steken’. Anyway, in 2018 werd het faillissement van SuperTrash aangekondigd. Helaas betekende dit een grote klap voor Gulsen, onder meer omdat ze dus niet altijd eerlijk is geweest over bepaalde gangen van zaken.

Van mode naar make-up

Een jaar later, in 2019, wakkerde Gulsen’s fascinatie tot make-up aan. Ze leerde over ingrediënten, over huidverzorgingsproducten en had al snel de droom om hier iets op zakelijk gebeid mee te doen. Enige tijd later werd dan ook het merk Olcay Gulsen Beauty geboren. Het is een prachtig merk dat ook bij de grote influencers van ons land, waaronder Jade Anna, weleens voorbijkomt. We hopen dat ze dit keer heeft geleerd van haar fouten en alles op de correcte wijze laat verlopen. Het zou zonde zijn voor haar en al haar klanten, als ook dit uitloopt in een flop. Nou ja, dat zal vast wel goed zitten! Zo is het merk bijvoorbeeld ook partner van UNWOMEN. Dit is een organisatie van de Verenigde Naties die zich inzet voor gendergelijkheid.

Afgevallen

Dat Gulsen het op den duur weleens te verduren krijgt op haar sociale media, is inmiddels geen geheim meer. Zo was er een aantal jaar geleden kritiek op dat ze te veel zou zijn aangekomen. Daarentegen kwam er in de zomer van 2023 een foto online waarin ze trots liet zien dat ze 7 kilo was afgevallen. In plaats van complimenten, kwam hier eigenlijk alleen maar kritiek op. En inderdaad, ze ziet er inderdaad erg slank uit, maar gewicht zou nooit iets moeten zijn waar iemand op wordt aangekeken. Dat is ook een vorm van body shaming, you know? Op onderstaande foto staat dan niets minder dan een prachtige vrouw:

Vermogen

Terug naar het werk, want we zijn eigenlijk ook wel benieuwd naar het vermogen van Olcay Gulsen. Hoewel veel websites hier wel iets over te zeggen hebben, durven wij hier echter geen uitspraak over te doen. Haar zogenoemde miljoenenvermogen zou bijvoorbeeld uit SuperTrash komen, maar dat bedrijf is al enkele jaren failliet. Sterker nog, ze moest daar ook nog een schikking van meer dan een ton voor betalen. Ook bleek laatst dat Gulsen nog een ton schuld had aan haar ex-schoonmoeder, dus ook daar is iets over te zeggen.

Maar goed, gezien haar huis, bezittingen en succesvolle nieuwe bedrijf (voor zover wij weten) lijkt Gulsen het nog steeds niet slecht te hebben. Ze is regelmatig op tripjes in het buitenland en draagt kleding van de duurste merken. Ga er daarom maar vanuit dat ze wel boven het vermogen van Jan Modaal zit, om maar een voorbeeld te geven. Ennûh, zolang Gulsen zelf geen uitspraak over haar vermogen doet, doen wij dat ook niet.

Verslaafd aan succes

Gulsen heeft weleens in een interview aangegeven dat ze verslaafd is aan succes. Hoewel dit natuurlijk zijn valkuilen kent, denken we ook dat dit heeft geleid tot het punt waar ze nu staat. Een nieuw beautymerk stamp je namelijk niet zomaar uit de grond. Al helemaal niet omdat er al zoveel andere merken bestaan.

Relatie

Of deze knappe dame een relatie heeft? Nou, nee. Jarenlang was ze samen met de bekende radio-dj en tv-presentator Ruud de Wild. Echter zetten zij in 2023 een punt achter hun relatie. Gulsen koopt De Wild uit in hun huis en dat blijkt het definitieve einde te zijn van hun relatie. Er zijn nog geen nieuwe geluiden van een nieuwe geliefde voor Gulsen, dus wellicht maak je nog kans, mocht je daar interesse in hebben. En oh ja, de roddelkanalen hebben natuurlijk al een idee van wie de nieuwe geliefdes zijn van beide personen. Echter denken wij altijd maar dat zolang ze er zelf geen uitspraak over doen, het niet is. Laat hen ook een keer in privacy leven!

Conclusie

Goed, we kunnen wel concluderen dat Olcay Gulsen een veelbesproken dame is. Is het niet vanwege ‘gesjoemel’ bij haar oude bedrijf, dan is het wel bij het succes van haar nieuwe bedrijf. In elk geval wensen we haar al het succes van de wereld toe en hopen we dat de toekomst haar brengt waar ze van droomt. Een beetje geluk is nooit verkeerd, toch?

Wellicht ook interessant