Manon van Essen: vermogen, vriend, leeftijd en alles over haar bedrijven

pizza on brown wooden table

In de wereld van ondernemerschap schittert een inspirerende vrouw wiens verhaal getuigt van vastberadenheid en succes. Met een vast geloof in haar dromen en een onuitputtelijke werkethiek heeft zij haar stempel gedrukt op de zakenwereld. Als pionier in wat ze doet, heeft zij niet alleen haar bedrijf tot grote hoogten gestuwd, maar ook talloze anderen geïnspireerd om hun ambities na te jagen.

Haar reis is een inspirerend voorbeeld van doorzettingsvermogen, creativiteit en het vermogen om obstakels te overwinnen. Ze bewijst dat gender geen rol speelt bij het bereiken van succes en dat de kracht van vastberadenheid de sleutel is tot het verwezenlijken van zelfs de meest ambitieuze doelen. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan… Manon van Essen.

Wie is Manon van Essen?

Manon van Essen is een Nederlandse ondernemer en oprichter van Magioni, een bedrijf dat gezondere pizza’s produceert door groenten (bloemkool) in het pizzadeeg te verwerken. Ze heeft met haar innovatieve benadering van voeding en ondernemerschap erkenning gekregen en heeft bijgedragen aan gezondere eetgewoonten.

Hoewel ze inmiddels Magioni heeft verkocht, is ze nog steeds actief in het ondernemersvak. Ook al lang vóór Magioni bleek Van Essen druk met verschillende ondernemingen. Zo verkocht ze voor een langere tijd (ongebruikte 😉) boxershorts op Marktplaats en ontwikkelde ze zelfs een software waarmee handschriften zouden kunnen worden herkend.

Dragons’ Den

Tegenwoordig kan je haar kennen als dragon Dragons’ Den. Dragons’ Den is een populaire televisieshow waarin aspirant-ondernemers hun bedrijfsideeën en producten presenteren aan een panel van investeerders, of te wel de ‘dragons’, waar Van Essen er eentje van is.

De deelnemers hopen financiering te krijgen voor hun projecten in ruil voor een aandeel in hun bedrijf. De show biedt een platform voor ondernemers om hun ideeën te pitchen en te onderhandelen met ervaren investeerders, wat vaak leidt tot boeiende en soms spannende zakelijke deals. Dragons’ Den heeft wereldwijd populariteit verworven en heeft bijgedragen aan het succes van talloze ondernemers. Het kent ook een Nederlandse versie waar Van Essen sinds 2022 als jurylid/ dragon aan mee doet.

Vitamines.com

Na de verkoop van Magioni viel Van Essen in een soort gat. Ze had ineens alle vrijheid. Vrijheid die ze misschien sinds haar afstudeerproject van haar studie Communicatie niet meer had gekend. Toch kwamen er meerdere projecten op haar pad, waaronder haar, naar eigen zeggen, ‘nieuwe hobby’, genaamd Vitamines.com. Het bedrijf richt zich op de verkoop van vitaminesupplementen. Het is niet dat dat per se iets nieuws is, maar het lijkt allemaal goed te lopen.

Bovendien doet ze het deels in samenwerking met Arie Boomsma. Boomsma staat tegenwoordig bekend als een soort fitheidsgoeroe. Hij bezit een sportschool in Amsterdam en probeert iedereen, van jong tot oud, aan het sporten te krijgen.

Vermogen

Met zoveel succes als Manon van Essen heeft, vraag je je wellicht af hoeveel vermogen ze door de jaren heen al heeft opgebouwd. Nou, we kunnen je daar wel het een en ander over vertellen. Want, als we de Quote mogen geloven, lag haar vermogen in 2023 op zo’n 2,2 miljoen euro. Niet mis, voor een jonge vrouw van medio dertig jaar.

Van Essen en haar gezin

Leeftijd

Op haar 21e ontwikkelde ze een softwareprogramma waarmee handschriften konden worden herkent. In 2015 begon Van Essen met het bedrijf Magioni. Zij was toen nog maar 27 jaar. Hoewel ze dat bedrijf een aantal jaren later verkocht, is het nog steeds bijzonder wat ze op zo’n jonge leeftijd heeft bereikt. Door onder andere de Quote wordt ze aangeschreven als een succesvol ondernemer. Naar eigen zeggen is deze mindset ontstaan in haar jeugd. Ze had niet een erg leuke jeugd en om sommige dingen te verdringen leefde ze in een soort droomwereld, een utopie. Anyway, vandaag de dag blaast Van Essen alweer 35 kaarsjes uit.

Vriend

Van Essen spreekt ook weleens over haar vriend, die ook ondernemer is. Hij heet Niels en samen hebben ze al twee jongens op de wereld gezet. Deze zonen reageren op de namen Joah en Mace. Samen vormen ze een soort dreamteam, wie het toch wel zware ondernemerschap proberen te combineren met het ouderschap. Ze wonen in ieder geval in een mooi huis en hebben het goed voor elkaar. In die zin is de oprichting van Vitamines.com ook eigenlijk wel een bewuste keuze. Het is natuurlijk veel makkelijker om e-commerce te combineren met het moederschap dan het moment wanneer ze als kok in een restaurant had gestaan.

Verder blijkt Van Essen best goed te zijn in ‘nee’ zeggen. Aan de andere kant is ze zich ook erg bewust van waar haar flaws liggen en weet ze goed wanneer het teveel wordt. Zo heeft Van Essen veel baat bij schema’s en duidelijke plannen, omdat haar hoofd anders te vol wordt.

Toekomst

Hoe de toekomst voor Van Essen eruit ziet, weten we natuurlijk niet. De toekomst is namelijk onvoorspelbaar vanwege de complexiteit van gebeurtenissen, technologische ontwikkelingen en menselijk gedrag. Factoren zoals onverwachte gebeurtenissen en veranderende prioriteiten maken nauwkeurige voorspellingen moeilijk. De toekomst is dynamisch en evolueert voortdurend. Toch hopen we dat het haar nog veel goeds mag opleveren. Dat ze haar dromen waar kan maken en met haar nieuwe bedrijf ook kan laten ontwikkelen tot een grote speler op de markt.

Conclusie

Manon van Essen is een mooi voorbeeld van hoe een vrouw het kan schoppen naar successen in de ondernemerswereld. Na de verkoop van haar bedrijf Magioni is ze gestart met een nieuw bedrijf. Bovendien helpt ze jonge, startende ondernemers met het opzetten van hun bedrijf doormiddel van haar rol als dragon in Dragons’ Den. Ze investeert hierbij in de ruil voor aandelen. Ben jij ook benieuwd of Vitamines.com zal uitgroeien tot een mega succes?

Wellicht ook interessant