Label printer Action, Lidl & meer Budget Keuzes

5 mins read
brown powder in clear glass jar

Ooit afgevraagd hoe je je al georganiseerde leven nóg georganiseerder kan maken? Nee? Wat dacht je van een label printer! Deze printer is een geheim wapen dat je inzet om alles nog duidelijker te maken. Labels op kruidenpotjes, labels op mappen, labels voor het markeren van maten van babykleertjes… We kunnen nog wel eindeloos doorgaan met ideeën waarvoor je deze printer kan gebruiken.

Anyway, bij veelvuldig gebruik van zo’n apparaat is het wel net zo prettig als het goedkoop in aanschaf is. Hiermee doelen we op de printer zelf, maar ook met het materiaal waarmee je dient te printen. In dit artikel nemen je mee in onze zoektocht naar goedkope label printers. We vertellen je waar je ze kan kopen, hoe duur ze zijn, wat je ermee kan en of het de moeite waard is. Tot slot bespreken we in een beknopte koopgids nog eens de belangrijkste punten om op te letten bij de aanschaf van een label printer.

Label printer Action

Houd rekening met het feit dat niet alle labels letterlijk onder de noemer van ‘label printer’ worden geprint. Dit is namelijk al het geval bij de label printer van de Action, die je kan herkennen aan de titels als ‘mini pocket printer’. Goed, snel over tot de orde van de dag, want we gaan de labels laten zien!

Fichero mini pocket printer

Prijs: €29,95

Met deze handige thermische mini-printer maak je eenvoudig notities, leuke stickers of fotoafdrukken. Ideaal voor het creëren van mooie labels voor voorraadpotten of het organiseren van je garage door gereedschap en onderdelen te labelen. De compacte pocket printer is draagbaar en biedt de vrijheid om overal te printen, zelfs je favoriete herinneringen. Kies uit verschillende rolletjes, waaronder wit of gekleurd, stickerrollen of speciale labels voor leuke boodschappenlijstjes en gepersonaliseerde agenda’s. Dankzij de thermische printtechnologie print je alles zwart-wit zonder inkt, wat zowel kostenbesparend als draadloos is via bluetoothverbinding met je smartphone of tablet.

En wat natuurlijk handig is, is dat je de rolletjes ook ergens kan kopen. Gelukkig is daar nog steeds de Action, want zij verkopen voor €9,95 een navulling met maar liefst vijf rolletjes. Fijn, hè.

Label printer Lidl

Tja, en dan daar de Lidl. De Lidl is zo’n winkel waar je fantastisch veel spullen kan kopen. Tenminste, we hebben het dan over het online assortiment. Daar vind je elektrische apparaten, tuinartikelen, artikelen in het huishouden en nog veel meer. Nog veel meer in de zin van ook iets als een label printer. Helaas is er op dit moment geen label printer in het assortiment van de Lidl aanwezig. Deze was er ooit wel, maar is dus uitverkocht. Houd daarom zelf het assortiment in de gaten, want wellicht is de label printer wel weer terug wanneer jij dit artikel leest.

Andere budget keuzes

Goed, we gaan snel door naar nadere budget keuzes. Het betreft label printers van verschillende soorten en maten en verschillende prijzen. Lees gauw verder om te ontdekken welke we voor je hebben geselecteerd.

Label printer Brother

Prijs: €18,50

Zeg maar dag tegen het eindeloos zoeken naar spullen, want met het Brother PT-H107B beletteringsysteem wordt organiseren een makkie! Dit handige, compacte apparaatje stelt je in staat om allerlei labels te printen, waardoor je nooit meer iets kwijtraakt. Of je nu kiest voor kleurrijke standaardlabels of textiellabels, je spullen zullen nooit meer anoniem ronddwalen. Het eenvoudige ABC-toetsenbord maakt het invoeren van teksten en namen kinderspel en je kunt zelfs experimenteren met verschillende letterstijlen en leuke kaders om je labels een persoonlijk tintje te geven. En het beste van alles, voordat je het label print, zie je op het display precies hoe het eruit zal zien.

Label printer DYMO

Prijs: €33,00

Deze label printer werkt via een app die je bijvoorbeeld op je mobiele telefoon download. Bovendien werkt het op een vrij duurzame manier. Althans, de labels zijn voorzien van een FSC-keurmerk, de interne cassette is gemaakt van 100% gerecyclede materialen. En oh ja, je kan altijd en overal de label printer in gebruik nemen. Dat komt omdat je geen internet nodig hebt voor de verbinding tussen telefoon en apparaat én omdat de label printer zelf werkt op vier batterijen. Die moet je trouwens nog wel even aanschaffen voorafgaand aan de aankoop, want deze worden niet meegeleverd.

2e Label printer DYMO

Prijs: €37,49

Een andere soort, misschien wat meer professionele label printer van Dymo is deze variant. Nu kijk je misschien naar de prijs en vind je veertig euro wel héél veel voor zo’n klein apparaatje. Maar, als we je nu vertellen dat eigenlijk de meeste label printers meer dan honderd euro kosten, denk je dat dan nog steeds? Nope, dacht het niet. Goed, je kan in wel drie talen het apparaat besturen. Het LCD-scherm geeft weer wat je typt en je typt zelf met een QWERTY-toestenbord. Het apparaat is compact, heeft een geheugen voor 9 labels en bespaart stroom via een automatische uitschakelfunctie. Dat je dan ook nog kan kiezen uit 5 lettergroottes, 7 afdrukstijlen en 8 soorten stijlen, is dan al helemaal fantastisch.

Label printer Crafts & Co

Prijs: €32,99

Wil je je eigen labels en etiketten creëren? Met deze draadloze thermische labelprinter kun je helemaal losgaan met verschillende labels in vrolijke kleuren en prints. Het beste deel? Nou, dankzij de thermische prinstechniek kan je printen wat je wil, zonder dat het je inkt kost. Bovendien ziet de printer er super leuk uit en neem je ‘m door het kleine formaat overal naar toe. We weten zeker dat velen enthousiast zullen worden over deze etikettenprinter. Wij zouden zeggen, haal je creatieve geest omhoog en begin vandaag nog met printen!

Label printer Cheflabels

Prijs: €45,00

Last but certainly not least, deze label printer van Cheflabels. Het betreft een thermische variant, waar je al je HACCP labels mee kan maken. HACCP? Ja, zeker. De HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points, een systeem voor voedselveiligheid dat risico’s in de voedselproductie identificeert en beheerst om consumenten te beschermen tegen voedselgerelateerde gevaren. Met deze printer zit je dus helemaal goed als je ergens een keuken beheert.

Koopgids

As promised, de beknopte koopgids met informatie dat inhoud waar je op moet letten bij de aankoop van een label printer. Hopelijk kan je met die informatie uit de voeten en kan je binnenkort nog beginnen met labelen.

 • Doel van de labelprinter
  Bepaal waarvoor je de labelprinter gaat gebruiken. Is het voor persoonlijk gebruik, professioneel gebruik, of voor specifieke toepassingen zoals verzending, magazijnbeheer, etikettering van producten, enzovoort? Is het maar voor een paar labeltjes thuis, dan hoeft de label printer lang niet zo professioneel te zijn.
 • Type labelprinter
  Er zijn verschillende soorten labelprinters, zoals thermische labelprinters (directe thermische en thermische overdracht), inktlabelprinters en laserlabelprinters. Iedere printer heeft zijn eigen voor en nadelen. Overigens kan het type ook duiden op de grootte van het apparaat en de grootte van de labels die kan worden geprint.
 • Etiketgrootte en -soort
  Controleer welke etiketgroottes en -soorten compatibel zijn met de labelprinter. Sommige labelprinters kunnen alleen specifieke etiketrollen accepteren. Dit kan zo maar in prijs oplopen, dus toch wel handig om daar rekening mee te houden.
 • Afdruksnelheid en -kwaliteit
  Let op de afdruksnelheid en -kwaliteit van de labelprinter. Snellere printers kunnen handig zijn voor grote volumes, maar kwaliteit is belangrijk als je gedetailleerde etiketten nodig hebt. Over die kwaliteit wordt wel vaak iets gezegd in de recensies.
 • Software en compatibiliteit
  Zorg ervoor dat de labelprinter compatibel is met jouw besturingssysteem (Windows, Mac, enz.) en dat de benodigde software wordt meegeleverd of beschikbaar is om etiketten te ontwerpen en af te drukken.

Met andere woorden, gewoon op de specificaties letten. Als dat aan je eisen voldoet, dan zal de printer zelf ook wel erg goed genoeg zijn. Je komt er vast wel uit! En onthoud, bij vragen over een specfieke labelprinter, dien je de betreffende verkoper te contacteren.

Latest from Blog