Jutta Leerdam: vermogen, relatie, carrière en meer feiten

3 mins read
people walking on street during daytime

Dat Nederland een echt schaatsland is, hoeven we je niet meer te vertellen. Tientallen grote namen gingen de huidige talenten van ons land te voor. Schaatsers als Ireen Wüst en Sven Kramer kent iedereen dan ook wel. Maar goed, terug naar die huidige talenten. Een dame die sinds een aantal seizoenen de sterren van de hemel schaatst, is Jutta Leerdam.

Ze is nog maar vijfentwintig jaar en heeft al meerdere wereldtitels op haar naam staan. We zullen je in deze blog van alles vertellen over deze prachtige dame. Inderdaad, er is ook nog al veel te zeggen over haar uiterlijk, of nou ja, de reacties daarop. Lees over haar vriend, vermogen, carrière en nog veel meer. Benieuwd? Wacht niet langer en scroll gauw door!

Wie is Jutta Leerdam?

Geboren: 30 december 1998

Jutta zou zijn vernoemd naar een bekende Duitse windsurfer, een sport waar haar vader erg fan van is. Maar goed, schaatsen dus. Dat is eigenlijk waar ze voor ons als Nederlanders het meest bekend om is. In bijvoorbeeld Amerika heeft ze haar bekendheid met name te danken aan haar relatie, maar daarover laten we meer.

Carrière

Want om te schetsen wie Jutta Leerdam is, moeten we eerst haar carrière aansnijden. Het begon eigenlijk allemaal met het succes dat ze bij de junioren behaalde. Jutta won in 2017, op achttien jarige leeftijd Wereld Kampioen bij de Junioren. Een jaar later, toen ze meedeed op het ‘grote veld’, werd ze al tweede.

De discipline waar ze tot nu toe het meeste succes op behaalt, is de 1000m. Echter is ook de 1500m een afstand waar ze in uitblinkt. In ieder geval boekte ze de laatste jaren succes na succes. Zo werd ze twee keer wereldkampioen op de 1000m (in 2020 en 2023), won ze zilver op de Olympische Spelen (ook 1000m) en veroverde ze een gouden medaille op de Wereld Kampioenschappen Sprint. Dit deed ze onder de Nederlandse vlag en bijbehorend pakje, of in het pakje van Team Jumbo-Visma, waar ze tot 2024 onder contract staat.

Zwarte eyeliner en een prachtig figuur

Waar de meeste niet-schaatsers Jutta van herkennen, is haar iconic zwarte eyeliner én haar prachtige lichaam. Maar dat lichaam, dat is helaas niet altijd zo gezond geweest. Jutta vertelde in een interview met Robbert Rodenburg over een periode van jaren waarin ze doorsloeg in het eten. Ze at alleen maar gezonde dingen en veel te weinig, met als resultaat dat ze veel afviel, lat had van haaruitval en jarenlang niet menstrueerde. Gelukkig is haar relatie met eten tegenwoordig wel een stuk beter.

Echter is er een ander probleem dat opspeelt, en dat is een vervelende enkelblessure. In tranen vertelde ze in de winter van ’23/24 dat ze niet kon presteren hoe ze wilde presteren door de pijn. In 2024 moest ze eveneens afscheid nemen van haar wereldtitel op de 1000m, toen werd ze namelijk derde. Of dit het begin van het einde betekent, durven we niet te zeggen.

Wil je Jutta bewonderen van dichtbij? Plan dan een bezoekje aan Madame Tussauds in Amsterdam. Daar heeft ze haar eigen pop!

Relatie

En dan, de veelbesproken relatie van Jutta Leerdam. En nee, dat is niet met de 8 jaar oudere oud-profschaatser Koen Verweij, maar met heel iemand anders. Iemand anders genaamd Jake Paul. Jake Paul is een YouTuber, bokser en internetpersoonlijkheid. Hij werd bekend door zijn YouTube-kanaal, maar focust zich vandaag de dag meer dan ooit op het boksen. Hoewel Paul bekend staat om zijn controversiële acties, uitspraken en soms ietwat vervelende gedrag, heeft hij online een grote aanhang opgebouwd.

Het stel leerde elkaar kennen, maar gezien ze beide bekend zijn, gebeurde dat niet echt prive. Jutta lijkt in ieder geval erg blij met hem, al hoewel ze met name aan het begin van de bekendmaking van hun relatie (april 2023) veel reacties kreeg dat ze een verkeerde keuze maakte. Maar goed, love is love, right? Als zij gelukkig zijn en van elkaar houden, dan kan je daar toch niet veel anders aan doen?

Jutta en Jake samen

Het stel deelt regelmatig pikante kiekjes van en met elkaar en dat valt bij hun fans natuurlijk erg op. Zo heeft Jutta tegenwoordig al meer dan 4 miljoen volgers op Instagram, wat natuurlijk ontzettend veel is. Of nou ja, vriendlief Jake heeft er al bijna 26 miljoen. Het leverde Jutta in ieder geval de kans op om (zonder eyeliner) op de catwalk van onder andere Boss te staan en haar modellencarrière in die zin een vlucht te geven.

Vermogen

Wat dan precies het vermogen van Jutta zou zijn, vinden we lastig om te zeggen. Natuurlijk verdiend ze een mooi zakcentje aan haar carrière als schaatser, maar dit levert ongetwijfeld geen miljoenen op. Omdat ze wel samenwerkingen aangaat op haar sociale media, denken we dat dat eigenlijk het meeste geld in het laatje brengt. Ze heeft om die reden volgens sommige ‘kenners’ (of gokkers) al een vermogen wat boven de miljoen is.

Uhm, ja, hoe zeg je dit netjes? Haar vriend Jake heeft nog een veel en veel groter vermogen dan Jutta. Hij verwend haar en haar familie vaker dan eens met dure cadeaus, dus van hem durven we niet eens te gokken hoeveel er op zijn bankrekening staat. Zo gaf hij bijvoorbeeld vorig jaar nog alle dames van de Leerdam familie dure schoenen.

Conclusie

Jutta Leerdam? Ze is ons wel het dametje. Hoewel ze de sterren van de hemel schaatst, is niet alles in haar leven van een leien dakje gelopen. De relatie die ze met voeding had (en met haar ex) was niet altijd even gezond, maar nu lijkt ze wel tamelijk gelukkig. Haar relatie met Jake Paul is volgens sommigen wat omstreden en toch zijn ze alweer bijna een jaar publiekelijk samen met elkaar. Nou ja, op naar een mooi carrière en een leven lang liefde voor Jutta!

Latest from Blog