Jelline Brands: vermogen, huis, vriend en bedrijf

blue luxury car on roadway

In korte tijd bakken en bakken vol met geld verdienen. Het is iets dat je tegenwoordig steeds vaker lijkt te zien bij jonge ondernemers die absoluut niet voor een baas willen werken. Alsof elke (bijna) twintiger het voor elkaar krijgt om te lopen in luxe designerkleding, te rijden in de dikste auto en al op jonge leeftijd een huis kunnen aanschaffen.

Dat is wat wij bijvoorbeeld bij Jelline Brands hebben gezien. Deze van Urk afkomstige onderneemster heeft met haar bedrijf alles kunnen kopen wat haar hartje begeerd. In deze blog zullen we vertellen wat ze precies doet, wat ze met haar vermogen heeft kunnen bereiken en nog veel meer. Ook zo nieuwsgierig? Scroll dan maar door.

Opbouw van een succesvol bedrijf

Het begon allemaal op 10 september 2019. Brands studeerde op dat moment nog rechten, maar besloot een eigen bedrijf op te richten. We zien een bankafschrift van die bewuste dag staan, waar het overgebleven saldo na het afrekenen bij de KvK op zo’n 145 euro stond. Wat ze toen nog niet wist, maar ongetwijfeld wel hoopte, is dat die 145 euro al snel met veel nullen zal verveelvoudigd worden.

Cash Cow Academy

Ze begon met het maken van zogeheten cash cow video’s. Deze video’s hebben een generieke inhoud zonder geluid en zonder dat je eigen gezicht er in te zien is. Zo heb je video’s met, een voorbeeld dat Jelline zelf noemt, de tien mooiste huizen of duurste auto’s. Met andere woorden, ze maakt video’s zelf óf laat ze voor haar maken, die ze vervolgens op YouTube plaatst.

Middels advertenties, hoge kijkcijfers, samenwerkingen en promoties ontvangt Brands heel veel geld. Het klinkt bijna illegaal, als je hoort dat zijzelf op een gegeven moment zo’n €100.000 per maand verdiende. Per maand(!) Sommige mensen werken jaren voor dat geld.

Cursussen

Maar goed, inmiddels is dat niet het enige hoe Brands inkomsten vergaart. Ze heeft namelijk ook een stuk van haar onderneming gewijd aan het verkopen van cursussen. Daarin deelt ze hoe ze precies het bovenstaande voor elkaar krijgt en weerhoudt de cursisten van de fouten die zij in eerste instantie wel heeft gehaald. Zo bestaat er bijvoorbeeld een cursus hoe je in korte tijd al €10.000 per maand kan verdienen. Nou, als we die informatie hebben, dan zouden we ook wel overwegen om die kant van verdienen op te gaan. Lekker anoniem en nooit meer geldzorgen.

Vermogen

Dus, wij zijn eigenlijk toch wel tevreden met de baan die we nu hebben en zien het niet echt voor ons dat we een cursus van Brands gaan doen. Wel zijn we nog erg benieuwd wat nou het vermogen van zo’n dame is. Als je hele kast vol designertassen ligt en je dure auto’s, waaronder een Porsche en een dikke Range Rover, kan kopen, dan moet je wel loaded zijn.

Zo vertelt ze in meerdere interviews dat ze in een goede maand wel €300.000 kan zien verschijnen. Ze heeft een huis van 1,4 miljoen euro op de kop getikt en heeft (of had, maar daarover later meer) ook een McLaren 720S aangeschaft. Gewoon, alsof het niks is en naast al die dingen die we net al benoemden. Toch staat nergens een antwoord op de vraag hoe hoog haar vermogen is. Het is niet zo makkelijk als het optellen van al die bedragen, want dan reken je haar uitgaven en onkosten niet mee. Zo betaald Brands mensen die haar video’s maken, heeft ze weleens te maken gekregen met het inschakelen advocaten en deurwaarders en gaat ze vaak genoeg op vakantie.

Vriend en huis

Ja, we konden ons nog goed herinneren dat de Instagram-post van Brands online kwam dat zij en haar man in een nieuw onderkomen (het huis van 1,4 miljoen euro) zouden gaan wonen. Echter is het nu verandert naar ‘ik’. Verder zijn ook alle romantische foto’s van onder andere de bruiloft verdwenen van de socials. Of zij en haar man Dave gescheiden zijn, weten we niet, maar we weten wel vanaf welk moment dit allemaal is verandert.

Op zaterdag 1 juli crashte Dave de Boer met de gloednieuwe McLaren 720s van Brands. Hij zat samen met een vriend in de auto en crashte frontaal op een andere auto met twee oudere mannen erin. Ondanks de veiligheidstrainingen die De Boer volgde, ging er toch iets mis (wat, dat laten we hier in het midden). Hoewel Jelline destijds nog veel deelde over het herstel van haar (ex-)man, werd een tijdje later alles verwijdert. Wel postte ze een keer dat alle verhalen die ze over henzelf hoorden ‘verzonnen’ en ‘absoluut niet waar waren’. Als we daarentegen juice queen Yvonne Coldewijer moeten geloven, zijn de twee al lang en breed gescheiden. Wat er ook waar is, we hopen dat het met alle betrokkenen goed gaat.

Conclusie

Eén ding waar we het in ieder geval over eens kunnen zijn, is dat Brands in principe niks te klagen heeft. Ze werkte er hard voor om te bereiken waar ze nu staat en deelt haar rijkdom graag met degene die om haar heen staan. We zijn benieuwd voor welke periode het nog relevant blijft wat ze doet en of ze haar rijkdom evergreen kan maken.

Wellicht ook interessant