Hoe je als onderneemster je onderneming nog duurzamer kan maken

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, dan is het natuurlijk prettig om je blik op de toekomst te richten. Hierbij komen natuurlijk meerdere thema’s aan bod, waaronder duurzaamheid. Als onderneemster kun je veel doen met je bedrijf om duurzaam door het werkleven te gaan. Op die manier kijk je niet alleen naar je onderneming, maar ook naar de wereld om je heen. Hieronder staan een aantal dingen waardoor je je onderneming een stuk duurzamer kunt maken.

1. Duurzaam vervoer

Allereerst is het natuurlijk van belang dat je als onderneemster verder kijkt dan alleen je werk. Zo is het ook van belang dat je natuurlijk op je werk aankomt. Zo kan het zijn dat je dichtbij je kantoor woont, waardoor je gemakkelijk de fiets naar je werk kunt pakken. Daarnaast kan je ook gemakkelijk duurzaam met het openbaar vervoer naar je werk afreizen.

Toch kan het soms best lastig zijn als je ook afspraken buiten je kantoor hebt. Toch kun je gemakkelijk op pad met een elektrische leaseauto. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken dat je niet duurzaam bent, maar je kunt wel gemakkelijk van A naar B reizen. Met zakelijk leasen kun je gemakkelijk een auto leasen die past bij jou en bij je budget. Je bent niet in een keer heel veel geld kwijt en dat maakt het voor een onderneemster juist prettiger. Een elektrische auto leasen is dus niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee.

2. Duurzaam kantoor

Als je eenmaal duurder bent gaan rijden, dan kun je verder gaan kijken naar de rest van je kantoor. Zo kun je namelijk ook het een en ander op kantoor doen om duurzamer te worden. Denk bijvoorbeeld aan energiezuinige apparaten, lichten uitdoen wanneer je een kamer niet gebruikt en natuurlijk veel groen toepassen op kantoor. Verder kun je ook kiezen voor zonnepanelen op je bedrijfspand, waardoor je gebruik kunt gaan maken van groene energie.

3. Leer je werknemers over duurzaamheid

Een kantoor en bedrijf kan pas duurzaam worden, als iedereen begrijpt wat zijn of haar taak hierin is. Het is daarom van belang om je medewerkers over duurzaamheid te leren en waarom het zo belangrijk is voor je bedrijf en natuurlijk voor je toekomst. Op die manier kun je zonder problemen je kantoor duurzaam maken zoals het hoort te zijn. Zorg dus voor lezingen, voor tips en stel duurzamere regels op, zodat je samen met elkaar groene doelen kunt zetten voor het nieuwe jaar.

Wellicht ook interessant