Bianca Frölich: vermogen, relatie, leeftijd en meer 

3 mins read

Who run the world? Girls (girls)
Who run the world? Girls (girls)

Ja, je leest het goed. Het is weer tijd om een fantastische, vrouwelijke ondernemer in het zonnetje te zetten. We zijn blij dat er tegenwoordig zoveel voorbeelden zijn waar ook mannen tegenop kijken. Een voorbeeld in de antiek- en televisiewereld is Bianca Frölich.

Het kan zijn dat je haar naam niet meteen herkent, maar na een beetje context horen we alleen maar ‘oh ja’ om ons heen. Lees in deze blog over het vermogen, de relatie, de leeftijd en nog veel meer van Bianca Frölich. We weten zeker dat je net zo geïnspireerd raakt als wij dat op het moment zijn.

Van Onschatbare Waarde

Omdat wij ook wel begrijpen dat niet iedereen heel bekend Nederland op zijn netvlies heeft liggen, beginnen we maar even met een opfrisbeurt. Deze opfrisbeurt markeert dan ook gelijk een redelijk gedeelte van het huidige leven van Frölich en heet ‘Van Onschatbare Waarde’. De kijkcijferhit van de NPO is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ontzettend populair programma, met vermoedelijk steevast meer dan een miljoen kijkers.

‘Van onschatbare waarde’ is een programma waarin mensen hun waardevolle en dierbare bezittingen laten taxeren door experts. Deze items variëren van antieke sieraden en kunstwerken tot erfstukken en curiosa. Het programma biedt niet alleen entertainment, maar ook inzicht in de geschiedenis en waarde van verschillende objecten. Wanneer er een verkoop plaatsvindt, trekken de antiquairs hun eigen portemonnee. Het is dus allemaal ‘echt’ wat er gebeurt, aldus Frölich zelf.

Vermogen

Hoewel wij Bianca liever als individu zien, kunnen we er niet omheen draaien dat ze uit een nest komt waar haar de interesses voor antiek met de paplepel is ingegoten. Haar vader is namelijk een bekende antiekhandelaar, genaamd Ed Frölich. Toch is antiek niet het enige dat Bianca aantrekt. Zo reisde ze voor een lange tijd de wereld over, waar ze onder andere in aanraking kwam met een milieuorganisatie. Het fascineerde haar en ze werkte dan ook een tijd mee aan het project. Verder heeft ze in haar jeugd Engels en Vastgoed en Makelaardij gestudeerd; dat heeft ook niet per definitie iets met antiek te maken.

Anyway, antiek blijft wel hetgeen waar ze haar brood mee verdient. Zoals gezegd is het programma waarin ze nu meedoet ‘echt’ en zal ze dus zelf ook die duizenden euro’s moeten betalen. We kunnen er daardoor vanuit gaan dat Frölich het zeker niet slecht heeft. Maar, omdat dat misschien wel gaat om ‘zakelijk geld’, hoeft het niet te betekenen dat haar eigen vermogen erg groot is. Wat het exacte vermogen van Bianca Frölich is, blijft nog steeds een raadsel. Maar goed, wat maakt het ook uit, zolang ze maar in ons favoriete programma blijft meedraaien.

Relatie

We hoeven er niet omheen te draaien en kunnen met een gerust hart zeggen dat Bianca Frölich een erg knappe verschijning is. Sommige kijkers waren dan ook semi-teleurgesteld, toen Frölich in een seizoen corona opliep en werd vervangen door haar vader Ed.

Je zou misschien verwachten dat er naast zo’n knappe vrouw misschien wel een partner staat, maar niets is minder waar. Zo beschrijft Bianca zelf dat ze liever een dosis goede vrienden heeft dan een relatie die ‘net niks’ is. Er zal vanzelf wel een ‘ziel’, want dat is waar ze op valt, voorbij komen met wie ze de rest van haar leven wil delen.

Dat ze zoveel positieve reacties (op haar uiterlijk en eigen persoon) krijgt, doet haar natuurlijk wel iets. Het is toch fijn om een compliment te ontvangen. Negatieve reacties daarentegen schuift ze zonder pardon aan de kant. Naar eigen zeggen heeft ze daarvoor al ’te veel’ meegemaakt (overlijden van hartsvriendinnen en een ongeluk) om daar nog over in te zitten. Ze weet goed wie ze zelf is en werkt daar graag aan.

Leeftijd

Hoe oud deze dame dan eigenlijk is, vraag je je misschien dan af. We bedoelen het niet lullig, maar een man als Bert Degenaar ziet er qua leeftijd eerder uit als een antiquair dan zo’n jonge, vlotte dame als Frölich.

Nou goed, draaien er niet langer omheen, want Frölich is nog maar 37 lentes jong. Ze heeft daarmee nog een leven voor zich, waarin we benieuwd zijn naar wat het haar nog gaat brengen. In de periode van de pandemie lag bijvoorbeeld het reizen op een lager pitje, omdat het gewoon simpelweg moeilijk was om ergens (veilig) te komen.

‘De dochter van’

Hoewel Frölich al bijna de 40 jaar zal aantikken, is ze voor velen nog steeds de ‘dochter van’. En dat, dat vinden wij jammer. Natuurlijk is het goed om te erkennen waar ze vandaan komt. Sterker nog, we weten bijna zeker dat ze ook erg trots op haar vader is. Maar, dat betekent niet dat dat altijd haar imago hoeft te blijven.

Want, zo blijkt, wie naar het eigen portfolio en de carrière van Bianca Frölich kijkt, kan dat gerust doen met open mond. Zóveel heeft ze gedaan en zoveel heeft ze ook al voor de wereld betekent. Een project bij een milieuorganisatie, iets over social awareness, het faciliteren van kunstprojecten voor studenten, haar werk als antiquair en nog zo veel meer. Bianca Frölich is hét voorbeeld van een vrouwelijke ondernemer zoals we die adoreren op onderneemsters.nl. Een vrouw van aanzien, een harde werker, iemand die kan omgaan met tegenslagen en die positieve impact levert op de wereld.

Bianca Frölich in het kort

Al met al kunnen we dus met een gerust hart zeggen dat Frölich zeker thuishoort in het werk wat ze doet. Haar enthousiasme, gedrevenheid en kennis zijn een aantal drijfveren die haar de wereld over laten gaan. Wij hopen dat de publieke omroep nog lang het programma Van Onschatbare Waarde wil blijven maken, zodat we ‘live’ kunnen genieten van hetgeen Frölich te bieden heeft. Tot snel, dan maar!

Latest from Blog